maandag 18 november 2013

Zie ginds komt de stoomboot


Zaterdag kwam hier in het dorp ook de Sint aan met zijn Pieten.
Natuurlijk zijn we geweest. Na een rondje door het dorp, was er een kinderdisco aansluitend.
Toen we thuis kwamen stond er zomaar een pakje op tafel met de namen van onze meiden erop... (Hoe zou dat nou kunnen ;)? )
 
Daar zat deze stoomboot in...
De oudste (bijna 4 jr) riep direct: "Die hebben de Pieten voor ons gehaakt!!!"
En later had ze het over de Haakpiet...
Ik heb me dus voor niets af zitten vragen of ik het wel als cadeautje van de Sint moest geven...
 
En dit zijn mijn Sinterklaasje en Zwarte (eh Blanke) Pietje:
 

 
 
 
Het patroon is van Christel Krukkert en stond vorig jaar in de HobbyHandig.
Het patroon is HIER verkrijgbaar.
Amerigo is naar een patroon van Annemarie Arts en komt uit het boekje "Gelukspoppetjes haken".

zondag 10 november 2013

Cadeautjes


Afgelopen woensdag mocht ik mijn 33ste verjaardag vieren! Bovenstaande cadeautjes mocht ik ontvangen van mijn man en mijn twee meiden.
 
Op mijn verjaardag kreeg ik ook een mailtje van Henrike van het blog: "Een dag niet gehaakt is een dag niet geleefd". Ik had haar give away gewonnen. (En had de uitslag over het hoofd gezien.) Ontzettend bedankt Henrike! Ik ben ontzettend blij met mijn gewonnen tijdschrift. Deze stond hoog op mijn verlanglijstje, maar had ik nog steeds niet kunnen bemachtigen.
Zoals ik je al schreef: Een mooi cadeautje voor mijn verjaardag! En ook nog een onverwacht cadeautje!
 


Ook heb ik mezelf nog een bestelling van Echtstudio cadeau van mijn verjaardagsgeld. Eindelijk mijn Clover Amour haaknaalden compleet.
  
 

dinsdag 5 november 2013

Happy Birthday to my sister


Vandaag is/was mijn zusje jarig. Het is voor ons allemaal een beetje een vreemde dag geweest. Vorig jaar was onze moeder ernstig ziek. Op de nacht van 4 op 5 november is het toen helemaal bergafwaarts gegaan. Die 5 november was ze ook eigenlijk de hele dag niet meer aanspreekbaar. In de loop van de avond kreeg ze toen weer wat heldere momenten. Vanaf dat moment heeft er ook iedere nacht iemand bij haar gewaakt.

Morgen ben ik jarig. Vorig jaar heb ik mijn verjaardag niet door laten gaan... Ik wou natuurlijk bij mijn moeder zijn. De kleine tompoesjes en allerlei soorten soesjes had ik al gekocht en hebben daar op tafel gestaan. Zo'n zwaar contrast met wat je dan voelt op dat moment. Je bent heel erg verdrietig, maar omdat je jarig bent staat er gebak op tafel... Zo dubbel...
Maar morgen ga ik het gewoon weer vieren. Al missen we onze moeder enorm natuurlijk. Mijn jongste zusje komt gezellig de hele dag. Omdat een aantal moeten werken ga we 's avonds lekker met z'n allen eten.

Ook kruipt langzaamaan de sterfdatum (12 november) weer dichterbij... De dag ervoor neemt onze oudste afscheid op de peuter en de dag erna zal zij aan de basisschool beginnen met proefdraaien... Het wordt een welbewogen week volgende week... Maar we slaan er ons wel doorheen...

Bovenstaand feestvarken heb ik voor mijn zusje gemaakt. Samen met nog een bijpassende sleutelhanger. Mijn zusje bak graag taarten. En vroeger noemden we haar altijd Miss Piggy, omdat ze knort bij het lachen... Vandaar dat ik haar soms nog graag even mag plagen met het geven van een varkentje...
Het feestvarken is een patroon van Christel Krukkert en het patroon vind je HIER
of in haar boekje "Dierenvriendjes haken"