maandag 18 februari 2013

Handwerkbeurs Zwolle

Gisteren ben ik in mijn eentje naar de handwerkbeurs in Zwolle geweest. Het was wel even moeilijk, want ik zou met mijn moeder gaan. Dat hadden we vorig jaar afgesproken toen mijn bekkeninstabiliteit roet in het eten gooide voor die editie...
Ik heb eerst mijn zusje en vriendin gevraagd of ze mee wilden, maar zij hadden allebei al plannen. Toen heb ik zelfs een oproepje op Facebook geplaatst... geen reacties. Omdat mannen op zondag gratis entree hadden, en de kids ook, stelde mijn man voor om met z'n viertjes te gaan. Dus zo ontstonden de plannen om eerst naar de handwerkbeurs te gaan en daarna naar Ballorig... Maar later hoorde ik van een aantal mensen dat het superdruk was... Dus heb ik besloten om toch maar alleen te gaan. Ik was veel te bang om de oudste kwijt te raken in de drukte... De jongste zit nog in de buggy, dus die verlies je niet zo snel uit het oog.
Maar ik ben trots op mezelf dat ik wel ben gegaan. Al heeft het me op zaterdag een enorme huilbui gekost en ook bij aankomst bij de IJsselhallen had ik het even moeilijk. Ik heb dan ook niet echt op mijn gemakt rond gelopen. Ik was er al om 10 uur, toen was het vrij rustig... Dus kon ik mooi alles nog bekijken. Na een ronde te hebben gedaan, ben ik geld gaan pinnen en heb ik gekocht wat ik wou hebben (of eigenlijk naar op zoek was).

En dit is mijn buit:
 
Stofjes (met hertjesss) en lintjes (Parelparadijs)
Nieuwste boekje van Annemarie Arts - Grappige Gelukspoppetjes & co. (Ajoure breiboutique)
Boekje "schatjes" met viltpoppetjes (bij een boekenstand)
Haaknaalden van 15 en 20 mm en een naald voor Zpagetti (Hoooked)
Catania en Phildar garen - 6 bollen voor €10 ('t Trendje)
Dikke zwarte garen (Bart-Francis)
Stofjes (bij een stoffenstand)
Viltpatronen (Handwerkatelier Sari)
 
 
 
 
 
Bij Ajoure lag ook het nieuwe boekje van Christel Krukkert - Haakparty op de boerderij. Wat een ontzettend leuk boekje. Ik kan niet wachten tot die in de brievenbus valt deze week, want deze heb ik al enige tijd gereserveerd.
 
Verder heb ik mijn ogen uitgekeken bij de viltwerelden van Handwerkatelier Sari, Atelier Poppejans en Atelier de Klaproos. Vooral bij Atelier de Klaproos heb ik hele mooie dingen gezien.
 
Parelparadijs heeft een zee aan verschillende soorten lintjes (en meer). Ik heb mijn hoofd nu vol met ideeën voor sleutelhangers, waar ik dan weer lintjes bij gebruik. Ik heb veel verschillende ingekocht! En ga zeker nog veel vaker bij haar bestellen.
 
Jammer genoeg waren het heel veel stands met quiltstoffen. Daar heb ik zo nu en dan wel eventjes bij de stofjes gekeken, maar die waren me te duur... En ik was op zoek naar een 5,5 en 6,5 mm haaknaald... en die waren ook niet te vinden. Het was voornamelijk veel breien.
 
Ik ga waarschijnlijk ook niet nog een keertje heen. Tenzij ik veel bolletjes wol wil inslaan. Want 6 voor €10 is een mooie deal. Dit kon bij twee verschillende stands. Bij 't Trendje en bij Wolplein.nl. Bij 't Trendje was Catania en Phildar, Wolplein.nl had alleen Phildar. Maar met allebei haak ik graag. Bij allebei hadden ze ook voorbeelden liggen. Bij 't Trendje hadden ze een dekentje van Granny Squares met Scheepjeskatoen in regenboog kleuren. Dit kan glimt niet / is mat. Wauw wat een mooie deken was dat... misschien iets voor in de toekomst ;)
Bij Wolplein.nl hing het vliegtuig van Annemarie Arts (uit Babycadeautjes haken) gehaakt met Phildar Aviso (katoengaren voor 4,5-5mm). Ik ben op slag verliefd geworden op dat garen... Heerlijk zacht en mooi van kleur. Jammer genoeg geen voorraad mee naar de beurs... Ik ben al een tijdje op zoek naar dikker katoengaren. Ik ben nu met Drops Paris bezig, maar dat vind ik niet lekker haken. Ik had verwacht/gehoopt de nieuwe Catania Grande op de beurs te zien, maar helaas. Ik ga zeker Phildar Aviso een keertje proberen.
 
Zo dat was een heel verslag over de handwerkbeurs... Ik wil jullie nog één link meegeven voor mooie strijkapplicaties: Applicatie en zo. Deze heb ik al op meerdere beurzen gezien. En ik vind de applicaties heel erg mooi.
 
Op zaterdagochtend ben ik nog even met mijn meiden wezen shoppen in de stad. Ook daar heb ik nog wat spulletjes gekocht.
Vlinderapplicaties, bloemetjes met lintjes en kettinkjes, strikjes, bruine parels
en boetseerklei dat je niet hoeft te bakken, maar zelf uithard.
 
Met de vlindertjes en bloemen wil ik haarspeldjes voor mijn meiden mee gaan maken.
De strikjes gebruik ik voor sleutelhangers.
Ik weet nog niet wat ik met de klei ga maken. Maar ik denk iets met hartjes. Het leuke is dat je het na het uitharden ook nog een mooi kleurtje kan geven.
De bruine parels gaan dienen als choladebolletjes op één van de petit fours uit de Crochet-a-long van Grietjekarwietje. Ik ben er nog niet aan toegekomen om ze te gaan maken, maar wil dit zeker een keertje doen.
 
Nou dit was het wel voor vandaag... Iedereen een hele fijne dag toegewenst!
Ik ga maar eens even een hele berg was (wassen, opvouwen en strijken... Bleh...) wegwerken, voordat ik van mezelf weer mag freubelen...
 
 
 
 
 6 opmerkingen:

 1. SUPER!!!, leuke spulletjes heb je gekocht..veel plezier ermee.
  Toch goed van jou dat je er heen bent geweest..en leuk om jou verhaal te lezen
  Mijn schoonouders wonen in Rinsumageast, volgens mij woont jou vader daar ook..is Paul Moore jouw vader???.
  Mijn schoonouders zijn Sake en Jellie v.d BIj

  Liefs Klaske xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jij kan lekker veel bezig zijn de komende dagen, weken ...
  Dit wordt best leuk! Nog een fijne week,
  liefs Valerie ♥

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja... nou eigenlijk moet ik nu nog op zoek waar ik wat tijd kan kopen... ;)

   Verwijderen
 3. Wat dapper dat je toch bent gegaan, goed hoor! En je bent niet voor niets geweest, wat heb je leuke inkopen gedaan! Ik wist niet dat er weer een nieuw boekje van Annemarie Arts was... LEUK, die wil ik ook hebben! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haai lieve Marieke,

  Wat een leuk verhaal heb je geschreven en super goed dat je in je eentje bant gegaan dat is toch altijd we een grote stap..
  Ik zie dat je zwarte wol hebt gekocht is dat voor mij ;)
  Ik had een leuk idee! Als je wilt mag je ook wel haarspeldjes bij mij in de salon neerleggen die ik dan voor je verkoop :)

  XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik lees ze met heel erg veel plezier!

Liefs van Marieke