vrijdag 16 mei 2014

Weer wat knuffels voor de collectie

Ik had een hele bak vol met onderdelen liggen (oh en in de bijkeuken staat nog steeds ergens een doos...). Deze heb ik vorige week maar eens afgemaakt.
 
De nijlpaard (Hilda the Hippo) van Daveydreamer was een opdracht. Met dubbele katoen draad. Voor dezelfde mevrouw ben ik ook nog bezig met een Kater Theo (van Stip & HAAK). Maar mijn zwart is op. En omdat deze mevrouw de garen zelf levert, kan ik nu even niet verder.
 
Dat ik niet verder kan, geeft eigenlijk ook niet. Ik heb tijdelijk een haakverbod gekregen van mijn fysiotherapeut. Dinsdag stond mijn nek ineens helemaal scheef. We hebben de afgelopen 2 jaar op geestelijk / emotioneel vlak nog al veel te verstouwen gekregen en dit uit zich nu op alle plekken in mijn lichaam. En ook het haken maakt het er niet beter op als je een stress nek hebt. Dus maar even een haakstilte. Achter de computer zitten lukt ook niet zo lang...
Vanmorgen heb ik eventjes gesurft in blogland... Niet goed... Moeilijk om niet gelijk die haaknaald op te pakken bij alle mooie dingen die ik zie. Op dit moment staat er nog een Olifant Otto (Stip & HAAK) en een Willem Wasbeer (Christel Krukkert) op de haaknaald naast de Kater Theo in opdracht. Mijn handen jeuken om weer te beginnen...
 
Voor het patroontje van de ooglapjes van de panda kijk onderaan dit bericht.
 
Liefs van Marieke
 
 
 
 
 Patronen van Stip & HAAK


 Patroon van DaveyDreamer


 Patroon van Christel Krukkert
 
 
 
Ooglapjes Panda:
1.   9 lossen
2    7 v (begin in de 2e losse vanaf de haaknaald), 3v in de volgende losse, 3v, 2v in de volgende losse, 3v, 2 v in de volgende losse (20) 
3    2v in de volgende v, 6v, 2v in de volgende 3v, 3v, 2v in de volgende v, 4v, 2v in de volgende 2v (27)
4    1v, 2v in de volgende v, 6v, 3x (1v, 2v in de volgende v), 4v, 2v in de volgende v, 4v, 2x (1v, 2v in de volgende v) (34)
5    34v
 
Eerst de ooglapjes vastnaaien en dan kan je de snuit er overheen vastmaken.

8 opmerkingen:

 1. Wat een mooie knuffels! Je hebt er heel wat gemaakt! Het lijkt me erg frustrerend als je zoveel leuke dingen ziet maar zelf niet mag haken..Ik hoop dat je snel weer opknapt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beterschap gewenst, neem de rust die nodig is.
  Liefs !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat vervelend nou!! Haken en of breien kan zo heerlijk ontspannend werken voor lichaam en geest! Voorals als het een simpel werkje is waar je haast niet bij hoeft op te letten!!
  Maar als je lichaam het laat afweten moet je daar naar luisteren!!
  Sterkte ermee hoor!

  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vervelend voor je dat je even niet kunt haken. Eerst maar even beter worden! Mooie knuffels allemaal!

  Sterkte!
  Groet, Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sterkte met jouw spieren en hopelijk komt de ontspanning in jouw lichaam snel terug. Dan kun je weer lekker doen wat je leuk vindt.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ken dat gevoel. Zelf krijg ik ook spierpijn van het haken. Om die reden ben ik overgeschakeld naar breien. Daar heb ik geen problemen mee. Je vind er ook mooie patronen voor, je moet er alleen harder naar zoeken. Al zijn de gehaakte knuffels toch altijd prachtig en vind je er daar meer van. Hopelijk komt het snel in orde ...

  groetjes
  Peggy (poppe-mie.blogspot.be)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw, in één woord GEWELDIG!
  Wat een mooie knuffels heb je gemaakt! En die panda als variatie op het patroon van beer Bram: SUPER!
  Heel veel sterkte met je nek, ik hoop dat je heel snel weer de haaknaald kunt oppakken.
  Maar voor nu... even rustig aan :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo jij hebt zeker niet stil gezeten!Mooi wat je allemaal hebt gemaakt zeg!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik lees ze met heel erg veel plezier!

Liefs van Marieke