dinsdag 12 maart 2013

Hinke Sophie (en meer)

Omdat mijn zusje iets anders dan standaard zocht voor de babykamer vroeg ze mij om allemaal uilen te haken van Matawi's Crea's. Ze vroeg of ik een setje uilen knuffels, een muziekuil, een wagenspanner, een speenkoord en een rammelaar voor haar kon maken. Zelf heeft ze de garen gekocht en ik ben aan de slag gegaan. Omdat mijn moeder ziek was tijdens haar zwangerschap, heb ik alleen zo nu en dan wat gehaakt.
Als kraamcadeau kreeg ze van mij nog een mega uil knuffel (patroon zelf uitgerekend / geschreven, want die mega uil van Matawi is met dikker garen), een boxmobiel, een box/maxicosihanger, een paar rammelsokjes, een polsrammelaar, een tutdoekje en een tashanger voor de luiertas. Allemaal in dezelfde kleuren.
Mijn zusje is 3 weken na de crematie van mijn moeder bevallen van een prachtige dochter. Ze heet Hinke Sophie. Ze noemen haar Sophie, Hinke is naar mijn moeder.

Dit is het hele pakket:

Vorige week maakte ik in dezelfde kleuren nog haar naam met de houten letters die ik al eerder liet zien. Ook maakte ik nog een bijpassend naamschilderijtje.

 


Vorig jaar had mijn jongste zusje ook al eens gevraagd of ik voor haar haar naam kon maken. Deze heeft ze zaterdag eindelijk gekregen.


De zus van haar vriend heeft in november een zoontje gekregen, dus daar heb ik nu ook even een mooie naam voor gemaakt.Verder maakte ik nog de volgende namen (en nu maar duimen dat de ouders niet weg weten naar mijn blog... Twee namen houden jullie nog van me te goed, want van hun weet ik dat de moeder mijn blog volgt ;)):
Iedereen een hele fijne dag toegewenst! Hier zijn mijn meiden en mijn man alle drie niet fit. Alle drie verkouden... Manlief gaat vanmiddag wel gewoon werken, dus ik zie wel dat de middag en avond mij brengen...

De komende dagen ben ik waarschijnlijk weinig aanwezig op mijn blog, want ik moet zelf ook 3 dagen werken (van 6 tot 14 uur). Woensdagavond hebben we een voorlichtingsavond op de basisschool voor de oudste (die wordt in december 4). En dan wordt mijn nichtje a.s. zaterdag 4 jaar... Daar moet ik ook nog even een cadeautje voor haken... En verder ben ik nog druk bezig voor de dochters van Hanneke (Prutselz).

7 opmerkingen:

 1. Zowel de uilen als de letters zijn prachtig !
  Beterschap voor de verkouden gezinsleden!
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Allereerst heel veel beterschap voor allemaal!!
  Jij bent druk bezig zeg voor alles en iedereen.
  Wat enorm verdrietig dat jullie moeder Hinke Sophie niet meer heeft kunnen zien.
  Wat heb je dit allemaal prachtig gemaakt..ben er even stil van..
  Lieve groet Hester

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie uilen allemaal!
  En ook de letters zijn erg mooi!
  Liefs, Maaike

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke dingen maak je!
  Groetjes Natasja

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een gezellige blog heb jij!! Nou heb je me net zo lief geholpen, kwam ik tot de ontdekking dat ik jou nog helemaal niet volgde..*schaam*...daar heb ik dus gelijk even verandering in gebracht:-)) Nogmaals thanxxx voor je hulp!! Grtzz..Maddy

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wow zeg,

  Wat een mooie uilen! Ik heb ook een uilenhanger gemaakt laatst! De namen zijn ook erg leuk.

  Ik volg je en leuk dat je mij ook volgt!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh wat gaaf allemaal!!
  Daar is wat tijd in gaan zitten. En die letters zien er echt zo leuk uit... Zou ook heel leuk staan op de kamer van mijn meissie, maar om nu weer wat nieuws te gaan doen... ik sla hem iig opin mijn koppie en wie weet ooit!!

  Grtjs Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik lees ze met heel erg veel plezier!

Liefs van Marieke